Ετικέτες

, ,


Η Μασονία δίνει μεγάλη έμφαση στον αριθμητικό συμβολισμό. Οι αριθμοί τρία, πέντε και επτά φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη σημασία. Στην πραγματικότητα, οι περιττοί αριθμοί θεωρούνται ότι έχουν ανδρικές ιδιότητες. «Γιατί οι Περιττοί Αριθμοί κάνουν μια Στοά; Επειδή όλοι οι Περιττοί Αριθμοί είναι πλεονέκτημα των Ανδρών κατά τις μυστικιστές θεωρείες».(20)

Έτσι λοιπόν, οι περιττοί αριθμοί χρησιμοποιούνται όπου είναι δυνατό, στην Μασονία για να συμβολίζουν την αρσενική τους αποκλειστικότητα, ενώ οι ζυγοί αριθμοί θεωρείται ότι έχουν θηλυκά χαρακτηριστικά.(21) Παραθέτω ένα ενδιαφέρον παράδειγμα από ένα Μασονικό κείμενο:
Ο αριθμός επτά είναι ένας ιδιαίτερα ιερός αριθμός…Σημαδεύει την ύπαρξη σας και αυτό γιατί, στα επτά σας χρόνια δείξατε για πρώτη φορά ότι αντιλαμβάνεστε, στα δεκατέσσερα ολοκληρώνεται η ήβη, στα εικοσιένα ενηλικιώνεστε, στα εικοσιοκτώ οριμάζετε, στα τριανταπέντε έχετε την μεγαλύτερη φυσική δύναμη, στα σαρανταδύο αρχίζει η παρακμή, στα σαρανταεννέα ο άνθρωπος φθάνει στο ψηλότερο σημείο πνευματικής δύναμης και στα εβδομήντα φτάνει στα φυσιολογικά όρια της ζωής.(22)
Πολλοί Μασόνοι ίσως θεωρήσουν ανόητο αυτό το είδος του αριθμητικού εξορκισμού, ωστόσο όσοι έχουν μελετήσει την φιλολογία τους έχουν συναντήσει πάμπολλους τέτοιους συμβολισμούς. Τέτοιοι συμβολισμοί δεν υπάρχουν μόνο στη Μασονική φιλολογία αλλά γενικότερα σε όλη τη Μασονική τέχνη.

ΙΛΛΟΥΜΙΝΙΣΜΟΣ

Η Μασονία, όπως και όλες οι μυστικές εταιρείες, συνηγορούν για μια «θρησκεία», που μερικές φορές ορίζεται σαν Ιλλουμινισμός. Αυτό είναι απλά ένα εύφημο όνομα για τον Εωσφορισμό. Επαναλαμβάνω, μην συγχίζετε τον όρο Ιλλουμι-νισμός με τον όρο Ιλλουμινάτι του 18ου αιώνα. Οι οπαδοί του Ιλλουμινισμού είναι γνωστοί και σαν Ιλλουμινιστές ή Εωσφοριστές. Ο Ιλλουμινισμός διαφέρει ουσιαστικά από τον Σατανισμό. Ο Στρατηγός Albert Pike είπε στις «Όδηγίες» του προς τους εικοσιτρείς Εξέχοντες Συνέδρους της Παγκόσμιας Μασονίας το 1889, «Η Μασονική θρησκεία πρέπει να διαφυλλακτεί, από εμάς που είμαστε μυημένοι στους ανώτερους βαθμούς, στην αγνότητα του δόγματος του Εωσφορισμού»(21)

Το 1889, ο Pike κατείχε ταυτόχρονα την θέση του Μεγάλου Δασκάλου της Κεντρικής Διεύθυνσης της πολιτείας της Ουάσινγτον. (κεφαλή της Μασονίας στην πολιτεία της Ουάσιγκτον), του Ανωτάτου Αξιωματούχου του Έξοχου Συμβουλίου του Τσάρλστον (κεφαλή της Αμερικανικής Μασονίας) και του Ηγεμόνα Ποντίφικα του Παγκοσμίου Ελευθεροτεκτονισμού (κεφαλή της παγκόσμιας Μασονίας).(24)

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΟΣ

Ο Ιλλουμινισμός -η Εωσφορική θρησκεία-, διδάσκει ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει Θεός, ότι μπορεί να βελτιωθεί, μέσα από τις βαθμίδες μύησης και να φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο. Αν και τα λόγια του Pike γράφτηκαν το 1889, θεωρούνται ακόμα σαν οι μεγαλύτερες Μασονικές αρχές αν λάβουμε υπ΄ όψιν το γεγονός ότι το βιβλίο του «Ήθη και Δόγμα», είναι απαραίτητο για τους Μασόνους του Σκωτικού Δόγματος. Ο Pike είπε: «Οποιοσδήποτε βοηθά την Αλήθεια…βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Μωυσή και με Αυτόν που πέθανε πάνω στον σταυρό, και έχει μια πνευματική σχέση με την θεότητα Εαυτό του».(25)

Φυσικά, μόλις εξελιχθείτε σε Θεοί, μπορείτε να διαμορφώσετε τους δικούς σας κανόνες, την δικιά σας ηθική. Αυτή η φιλοσοφία χρησιμοποιήθηκε σ΄ όλους τους αιώνες για να δικαιώσει πολυάριθμα εγκλήματα και ακολασίες.
Οι Ιλλουμινιστές πιστεύουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει περισσότερη σοφία και πνευματική πρόδο μελετώντας την δική τους μυστική γνώση, παρά μελετώντας μια οποιαδήποτε τυπική θρησκεία. Η Μασονική αυθεντία, ο Manly Hall έγραψε:
Ελεύθερος από περιορισμούς μιας θρησκευτικής πίστης και αίρεσης, ο Μασόνος είναι κύριος όλων των πίστεων. Ο Ελευθεροτεκτονισμός… δεν είναι μια πίστη ή ένα δόγμα, είναι μια παγκόσμια έκφραση της Θείας Σοφίας… είναι μια πολύ μυστική και ιερή φιλοσοφία που υπάρχει από πάντα, και είναι η έμπνευση όλων των υγιών και συνετών ανθρώπων όλων των εποχών, η τέλεια σοφία του Θεού, που αποκαλύπτεται από μια μυστική ιεραρχία πεφωτισμένων ανθρώπων.(26).

Είναι πολύ δύσκολο να οριστεί η φιλοσοφία της Μασονίας. Κάθε θέμα της Μασονίας φαίνεται να έχει την καλή και την κακή του πλευρά, μια δαιμονική ερμηνεία και μια καλοκάγαθη ερμηνεία. Αυτοί που εύχονται να βρουν μια Χριστιανική ερμηνεία στα σύμβολα της Μασονίας, μπορούν να βρουν μια εκτενή δημοσίευση Μασονικών δικαιολογιών. Αυτοί που θέλουν να δείξουν ότι η Μασονία είναι πραγματικά μια μορφή θεισμού -για κάθε θρησκεία και πίστη-, μπορούν εύκολα να το κάνουν. Ακόμα και οι Μουσουλμάνοι γνωρίζουν πολύ καλά αυτήν την Μασονική, θρησκευτική απάτη:

Αν βρει κανείς οποιαδήποτε αλήθεια στην Αγ. Γραφή, οι Μασόνοι λένε «αυτό είναι Μασονία». Αν ένας Μουσουλμάνος ερμηνεύσει κάτι στην επιστήμη του AL-Islam αυτή η επιστήμη ονομάζεται «Μασονία». Μερικοί Μασόνοι συγγραφείς λένε ότι ο Αδάμ ήταν Μασόνος, επειδή η Αγία Γραφή λέει ότι κάλυψε τα απόκρυφα σημεία του σώματός του με φύλλα, πράγμα που παριστάνει τον «Μασονικό Μανδύα». Τέτοιοι ισχυρισμοί γίνονται από αυτούς που θέλουν να δείξουν ότι η «σοφία όλων των εποχών» μπορεί να βρεθεί μόνο στην Μασονία.(27)

Ωστόσο, αυτοί που θέλουν να αποδείξουν ότι η Μασονία έχει για βάση τον Εωσφορισμό ή τον Σατανισμό, δυσκολεύονται να βρουν αναφορές και στοιχεία γιατί είναι κρυμμένες στις πιο μυστικές πηγές τους. Η Μασονία η ίδια δημιούργησε αυτήν την σύγχηση. Ένας Βρεττανός Μασόνος, ο Colin F.W. Dyer, έγραψε το 1976 στο βιβλίο του, peculative Craft Masonry:

Είναι δυματόν να δοθεί μια Χριστιανική ερμηνεία σ΄ όλη την Μασονία… αλλά μπορεί επίσης να υπάρχει και μια μη Χριστιανική ερμηνεία και να είναι το ίδιο ορθή.
Υπάρχει κάτι που πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας… καθώς τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι… υφαίνουν καινούργιους μύθους για τα παλιά έθιμα ή απλώς δανείζονται τους μύθους άλλων πιστεων. Αυτή η τάση υπάρχει με πολλούς τρόπους και στην Μασονία. Στα δικά μας σιωπηλά εμβλήματα βρίσκονται κρυμμένα περισσότερα από ένα νοήματα, και η φαινομενική ερμηνεία που τους δίνεται στις τελετές δεν είναι συνήθως ούτε το πρωταρχικό ούτε το πιο πρόδηλο νόημα τους.(28)

Έτσι, στον «Χριστιανό Μασόνο», η Μασονία είναι ένα ακέραιο μέρος της Χριστιανικής πίστης. Σύμφωνα με τον Dyer «Ο Πρώτος Βαθμός της Μασονίας διδάσκει στον υποψήφιο, ότι οι πράξεις του πρέπει να καθοδιγούνται από τα διδάγματα που περιέχονται στην Αγ. Γραφή που πρέπει να την μελετούν συνέχεια».(29)

Όπως θα δούμε στην συνέχεια, οι «Χριστιανοί» υποψήφιοι, αποσπούνται σιγά σιγά από τον Χριστιανικό δρόμο και χωρίς να το καταλάβουν, μπαίνουν στον δρόμο του Θεϊσμού – του πρόδρομου του σύγχρονου Μονοθεϊσμού.(30) Οι θεϊστές πιστεύουν σε ένα Θεό που υπήρξε απλώς για να δημιουργήσει το σύμπαν και που μετά αποχώρησε και δεν επεμβαίνει στις υποθέσεις των ανθρώπων. Θεωρούν, επίσης τον Ιησού σαν τον καλύτερο προφήτη ή σαν ένα σοφό άνδρα και όχι σαν το Υιόν του Θεού. Για τους Θεϊστές, ο άνθρωπος δεν έχει ανάγκη τον Θεό, στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν Θεοί οι ίδιοι, με την μύηση στην μυστική γνώση ή τον φωτισμό.

:ugeek: :roll:

αγαπη μου